Home

Grc is al jaren gecertificeerd Axis installateur / verdeler.

Voor woning bewaking of firma bewaking via IP netwerk camera's kan u beroep doen op GRC.

Vraag vrijblijvend een offerte aan .

Camerabewaking thuis / bedrijf op jouw maat

Wanneer je kiest voor camerabewaking, zijn er verschillende aspecten waar je rekening mee moet houden. Heb ik enkel een camera nodig voor controle, of wil ik de beelden ook kunnen opslaan? Wil ik een of meerdere camera’s installeren? Voor welke uitbreidingsmogelijkheden kies ik? Hieronder overlopen we alvast enkele aandachtspunten.

 

1) Aantal camera’s

Een eerste belangrijke keuze die je moet maken is het aantal camera’s dat je gaat plaatsen. Denk hierbij ook aan de plekken rond je woning die je in de gaten wil kunnen houden. GRC kan je hier steeds advies geven over aangewezen plaatsen om camera’s te installeren.

 

2) Opnamemogelijkheden

Er zijn manieren om de beelden permanent op te nemen, maar je kan beelden ook alleen bij bewegingsdetectie opslaan.

Voor de opslag van de beelden van ip camera’s zijn er veel mogelijkheden. Je kan ze bijvoorbeeld meteen op je computer opslaan. Dit is handig omdat je geen extra apparatuur nodig hebt, maar de computer moet dan wel de hele tijd ingeschakeld blijven. Een andere mogelijkheid is een SD-kaart. Bij ip camera’s wordt voor de opslag van de beelden ook vaak gekozen voor een externe harde schijf met internetverbinding, een NAS (Network Attached Storage) station.

 

3) Kwaliteit van de beelden

De gewenste kwaliteit van de beelden zal natuurlijk ook een invloed hebben op de kosten. Hierbij is de resolutie een aandachtspunt. Verder moet de kwaliteit van de beelden ook in het donker nog van voldoende kwaliteit zijn. Daarom kan je kiezen voor camera’s met nachtzicht. Sommige camera’s kan je trouwens vanop afstand draaien zodat je met één camera op verschillende plaatsen kan focussen.

Hou er rekening mee dat deze uitbreidingen extra kosten met zich zullen meebrengen.

 

Camerabewaking zelf installeren

Zelf digitale camerabewaking thuis installeren is mits enige technische kennis zeker mogelijk. Vaak is het gewoon kwestie van de kabels juist aan te sluiten en de camera in het stopcontact te steken en deze op een plaats naar wens te bevestigen.

Een ip camera kan ook van een voeding voorzien met behulp van een netwerkkabel (Power over Ethernet). Deze kabel zorgt dan voor de stroomvoorziening én de internetverbinding. Kies je voor een draadloze ip camera, dan moet je deze aansluiten op je wifi-netwerk en stoomtoevoer voorzien.

 

Camerabewaking thuis wetgeving

Het spreekt voor zich dat het plaatsen van camerabewaking thuis gebonden is aan enkele regels. De Privacywet moet nageleefd worden en er bestaat zelfs een Camerawet. Je moet bijvoorbeeld met een pictogram aangeven dat er camerabeveiliging is geplaatst. Je mag als particulier ook geen camera’s installeren op openbare plaatsen noch beelden maken van publieke plaatsen.

De regels stellen verder dat je vóór het in gebruik nemen van de installatie bij de Commissie voor de Bescherming van de Persoonlijke Levenssfeer moet aangeven dat je camerabeveiliging hebt geplaatst. Bij plaatsing van camerabewaking in de woning zelf is deze aangifte niet verplicht.