• Nieuw

Ubiquiti Networks UniFi XG

€ 844,00
Inclusief belasting
Aantal
Product beschikbaar om te bestellen

Ubiquiti UniFi XG Access Point

De Ubiquiti UniFi XG is een krachtig quad-radio 802.11ac Wave 2 access point, speciaal ontworpen voor high density omgevingen zoals een auditorium of concerthal. Het apparaat haalt een doorvoersnelheid tot 5 Gbps en beschikt over een security radio die de veiligheid van het netwerk waarborgt.

Eigenschappen Ubiquiti UniFi XG

check.gif802.11ac Wave 2, Tri-band 4x4 MU-MIMO
check.gifGeschikt voor high density omgevingen
check.gifIngebouwde security radio
check.gifWerkt simultaan op 2,4 GHz (800 Mbps) en 2x 5 GHz (2x 1733 Mbps)
check.gifNetwerkanalyse en beveilging: airTime en airView
check.gif802.3bt PoE ondersteuning
check.gif1x Gigabit LAN en 1x 10 Gigabit LAN
check.gif25 dBm (316 mW) aan zendvermogen
check.gifInclusief montagemateriaal en PoE injector

Krachtig access point voor drukke omgevingen

De UniFi XG AP is speciaal ontworpen voor high density omgevingen met veel gelijktijdige gebruikers op een relatief klein oppervlak. Dankzij de drie ingebouwde radio's met 4x4 MU-MIMO technologie kan het access point zeer efficient communiceren met meerdere clients tegelijkertijd, wat ervoor zorgt dat gebruikers profiteren van een vlotte draadloze verbinding. Het 802.11ac access point haalt gecombineerde doorvoersnelheden tot maar liefst 5 Gbps.

mu-mimo-ubiquiti.gif

Ingebouwde security radio

Een andere belangrijke feature van de UniFi XG AP is de ingebouwde security radio, die de prestaties van het netwerk constant in de gaten houdt en kwaadaardige activiteiten detecteert (Wireless Intrusion Prevention System). Netwerkbedreigingen worden tijdig opgespoord en geblokkeerd, terwijl de prestaties voor client devices tegelijkertijd wordt geoptimaliseerd. Een dedicated security radio heeft bovendien als voordeel dat alle WiFi-kanalen worden gemonitord en niet alleen de kanalen waarop het access point actief is.

Installatie, inclusief PoE-injector

Door het slanke rookmelderontwerp is de Ubiquiti UniFi XG onopvallend te bevestigen aan het plafond of aan de muur. U sluit de Ubiquiti UniFi aan op uw router, waarna u het access point via de gratis UniFi Controller software van Ubiquiti installeert en beheert. Desgewenst kunt u het netwerk eenvoudig uitbreiden met extra access points. Verder is de UniFi XG uitgerust met een Gigabit Ethernetpoort (voor data en PoE) en een 10 Gigabit Ethernetpoort (voor bridging en PoE). U voorziet het access point van stroom via de meegeleverde 802.11bt PoE-injector (50V, 1.2A).

Spectrumanalyse met airView en airTime

De airView applicatie biedt inzicht in het totale RF-spectrum zodat u alle beschikbare RF-kanalen real-time kunt analyseren. Doordat de applicatie gebruikmaakt van de bovengenoemde security radio, kan de analyse plaatsvinden zonder dat dit de prestaties van het netwerk beïnvloedt. Wilt u de WiFi-prestaties van het netwerk controleren, maak dan gebruik van airTime. Met deze applicatie bekijkt u de invloed van o.a. SSID's, stations, datastromen en interferentie op het WiFi-netwerk.

UAP_XG_AirView.png

Beheer via UniFi Controller

Via de UniFi Controller kunt u de UniFi Uniqfi XG uitgebreid beheren en configureren. U wijzigt hier niet alleen de instellingen van het access point, maar kunt ook het complete netwerk centraal monitoren en analyseren. De status van het netwerk en alle verbonden apparaten (zoals access points, switches en gateways) wordt inzichtelijk gemaakt aan de hand van een dashboard, overzichtskaarten en grafieken. UniFi Controller biedt bovendien de mogelijkheid om netwerken van meerdere locaties te beheren. De UniFi Controller is beschikbaar via uw webbrowser of via de UniFi Mobile app.

UniFi_Controller.jpg

Inhoud verpakking

  • Ubiquiti UniFi XG
  • Bevestigingsbeugels
  • Schroeven, moeren
  • Inbussleutel
  • Voedingskabel
  • Kabelplug
  • PoE-injector (50V, 1.2A)
  • Handleiding
UAP-XG

Specifieke referenties