Home

Professioneel Wifi netwerk

 Om een magazijn of terrein te voorzien van een volledige wifi dekking dienen er één of meerdere antennes (access points of AP's) geplaatst te worden.

De radiogolven zijn laag vermogen en dus onschadelijk maar worden dan ook sterk beïnvloed door de aanwezigheid van allerhande materialen: wanden, rekken en hun inhoud zoals metaal, vloeistoffen enz.  verzwakken het signaal.

Een RF site survey of plaatselijke opmeting bepaalt het benodigde aantal  access points en hun optimale montageplaats. Een correct geplaatste en goed ingestelde WiFi infrasturctuur is een belangrijke basis.

Professionele access points

 

Access points zijn actieve antennes die elk via UTP op het LAN worden aangesloten. Het antennebereik is afhankelijk van de omgevingsparameters.

We werken hoofdzakelijk met producten van

     

Centrale controllers

 

Zowel Ubiquiti als D-Link wifi controllers bieden de mogelijkheid tot  centraal beheer. Configuratie en instellingen gebeuren op 1 toestel voor alle antennes.

Voordelen:

Makkelijker beheer voor de IT afdeling, updates, aanpassingen en configuratie gebeurt op 1 punt.

Lagere kost en dus hogere ROI. De Wireless switch of centrale controller bestaat in verschillende uitvoeringen. Dit afhankelijk van het aantal access points dat er moeten aangesloten worden. Opgelet: indien U redundantie wil verzekeren is een reserve switch noodzakelijk .

Vraag gerust een offerte aan of veer meer info neem vrijblijvend contact op met Grc.